Καθ. Γεώργιος Σαμούτης

Καθ. Γεώργιος Σαμούτης

ΓΕΝΙΚΟΣ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ


O Kαθηγητής Γεώργιος Σαμούτης, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με υποτροφία ΙΚΥ και έκανε ειδικότητα στην Γενική/Οικογενειακή Ιατρική. Ακολούθως ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην διαχείριση χρόνιων ασθενειών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης σε συνεργασία με την Ιατρική σχολή του Maastricht Ολλανδίας. Μεταδιδακτορικές σπουδές ολοκλήρωσε στην Ιατρική Εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο St George’s University of London Medical School (PGCertHBE).

Στο παρελθόν, εργάστηκε για 5 χρόνια ως Ιατρικός Διευθυντής της Novartis Pharma Services και για 7 έτης ως επικεφαλής της Ιατρικής ομάδας του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ). Ο Kαθ. Γεώργιος Σαμούτης είναι μελος της Επιστημονικής Επιτροπής της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) . Επίσης έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια διεθνής συνεργάτης του Οργανισμού National Institute for Health and Clinical Excellence UK .

Είναι συνιδρυτής/ιατρικός διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Απόστολος Λουκάς στην Λευκωσία (www.apostolosloukas.org) και Ιατρικός Διευθυντής του ΑIMIS Healthcare Group (http://aimisclinics.com). Διετέλεσε μέλος της ιδρυτικής ομάδας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Ιατρικού προγράμματος St George’s University of London Medical School στην Κύπρο και είναι σήμερα Κλινικός Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή διδάσκοντας στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά πρόγραμμα της εν λόγω Ιατρικής Σχολής.

Επιπρόσθετα, έχει ιδρύσει τον μη κερδοσκοπικό διεθνή οργανισμό International Institute for Compassionate Care (www.symponesi.org) στον οποίο συμμετέχουν διακεκριμένοι καθηγητές ιατρικής και άλλων επιστημών υγείας από όλο τον κόσμο. Τέλος, έχει ιδρύσει την νεοφυή επιχείρηση Guardian Angel (www.ga.coach) η οποία παρέχει καινοτόμες εφαρμογές σε θέματα υγείας σε κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές.

Accessibility Toolbar

UA-120070842-1