Ζήνα Ανδρονίκου

Ζήνα Ανδρονίκου, Κλινική Ψυχολόγος

ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ


Η Ζήνα Ανδρονίκου είναι Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος και παράλληλα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα παρέχοντας ψυχολογική θεραπεία, υποστήριξη και παρεμβάσεις στους εξυπηρετούμενους. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ψυχολογία στο University of Greenwich και ακολούθως απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Παράλληλα, είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού προγράμματος Ψυχικής Υγείας σε Άτομα με ιδιαιτερότητες από το Κing’s College στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας της ασκήθηκε σε διάφορους τομείς της ψυχικής υγείας, όπως το Κέντρο Έρευνας και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για ενήλικες και παιδιά, την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου στην Αθήνα, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων και το Κέντρο για Άτομα με Αναπηρίες. Η πρακτική της επάρκεια περιλάμβανε κλινικές εκτιμήσεις, ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική.

Εργάστηκε ως Κλινικός Ψυχολόγος στο Σπίτι του Παιδιού του Hope For Children CRC Policy Center, στον Παγκύπριο Αντιαναιμικό Σύνδεσμο και στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει και ειδικευτεί σε ψυχομετρικά/θεραπευτικά εργαλεία, όπως η
Εκπαίδευση Ψυχομετρικού Εργαλείου: ΣΑΕΒΑ ‐ Σύστημα Achenbach για Εμπειρικά Βασισμένη Αξιολόγηση Σχολικής ηλικίας από το Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας (ΚΙΨ), το Combined Parent‐ Child Cognitive Behavioral Therapy (CPC‐CBT) PROMISE Barnahus Network ‐ PROMISE III project, το Trauma‐ Focused Cognitive Behavioral Therapy (TF‐CBT) PROMISE Barnahus Network ‐ PROMISE III και στη Γνωσιακή‐Συμπεριφοριστική θεραπεία παιδιών και εφήβων από την Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών. Επιπλέον, εκπαιδεύεται στη Συστημική προσέγγιση Ψυχοθεραπείας.

Accessibility Toolbar

UA-120070842-1