Καθ. Γεώργιος Καλλέργης

Καθ. Γεώργιος Καλλέργης, Ψυχίατρος

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ


Ο Kαθηγητής Ψυχιατρικής Γεώργιος Καλλέργης είναι ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής με μακρά κλινική εμπειρία, που άσκησε το κλινικό του έργο κατά την θητεία του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας Ελλάδος (Ε.Σ.Υ.), και στην συνέχεια κατά την ακαδημαϊκή θητεία του στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ασκεί την Συνθετική Προσέγγιση Ασθενούς, Ζεύγους, Οικογένειας και Ομάδας όπου συνδυάζεται η Διαλεκτική Θεραπευτική Τεχνική με την Βιολογική-Φαρμακευτική Θεραπευτική Τεχνική.

Έχει ασκήσει την Κλινική Ψυχιατρική και την Διασυνδετική Ψυχιατρική στα νοσοκομεία:

  1. Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών που εδρεύει στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι» Κηφισιάς Αθηνών
  2. Ψυχιατρική Κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» Πειραιά
  3. Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ο Άγιος Σάββας» Αθηνών
  4. Κοινοτικό  Κέντρο  Ψυχικής  Υγείας  Ζωγράφου  του  Εθνικού  και  Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών όπου ήταν υπεύθυνος του Προγράμματος Ημερήσιας Φροντίδας του ανωτέρω Κέντρου.

Στο πλαίσιο της Διασυνδετικής Ψυχιατρικής έχει ασχοληθεί με ομάδες υποστήριξης ασθενών με σωματική παθολογία, όπως και ομάδες αυτογνωσίας και υποστήριξης των Λειτουργών Υγείας.

Έχει ασχοληθεί με Έρευνα όσον αφορά την Προσωποκεντρική Ενημέρωση του Ασθενούς και της Οικογένειας, και την Ενσυναισθητική Επικοινωνία στη Θεραπευτική Σχέση των Λειτουργών Υγείας που αποτυπώνεται με δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και αντίστοιχη συγγραφή βιβλίων.

Έχει συνεργαστεί με το European University Cyprus (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου) ως Επισκέπτης Καθηγητής.

Έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο :

1) κλινική ψυχιατρική 2) κοινωνική ψυχιατρική 3) διασυνδετική ψυχιατρική 4) ψυχοθεραπείες 5) ψυχοφαρμακολογία 6) διαταραχές προσωπικότητας

Το Επιστημονικό του ενδιαφέρον είναι εστιασμένο στην υποστήριξη ασθενών, φροντιστών και λειτουργών υγείας στο πλαίσιο της ψυχο-ογκολογίας και στις διαταραχές προσωπικότητας, όπως προκύπτει από το πλούσιο συγγραφικό του έργο με μονογραφίες και συγγραφές κεφαλαίων σε βιβλία πολλών συγγραφέων και τη συμμετοχή του σε ένα Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα για τον Καρκίνο (1992-1995). Αποτέλεσμα της έρευνας είναι η μονογραφία «Εκπαιδευτική Βιωματική Ομάδα (ΕΚ.ΒΙ.ΟΜ.)» όπου συνδυάζεται η Γνωστική, Βιωματική και Εποπτική διεργασία.

Είναι μέλος 11 ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και έχει ευρύτατη παρουσία και αναγνώριση στο χώρο των επιστημονικών του ενδιαφερόντων, όπως προκύπτει από τη συμμετοχή του, μετά από πρόσκληση, σε Διαλέξεις, Εισηγήσεις σε Συμπόσια, Συνέδρια και Στρογγυλά Τραπέζια.


Διαβάστε το πλήρες βιογραφικό του Καθ. Γεώργιου Καλλέργη πιο κάτω.

Prof_Georgios_Kallergis_full_CV

Accessibility Toolbar

UA-120070842-1