Μικαέλα Γεωργίου

Μικαέλα Γεωργίου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ


Η Μικαέλα Γεωργίου είναι Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (RD). Είναι απόφοιτη πανεπιστημίου του Ηνωμένου Βασιλείου (University of Surrey, Guildford-2019) όπου φοίτησε με υποτροφία για τον τετραετή κύκλο σπουδών στην Κλινική Διαιτολογία- Διατροφολογία που περιλάμβανε ένα χρόνο πρακτικής εργασίας.

Στην πτυχιακή της, η οποία βασίστηκε σε έρευνα με συμμετέχοντες, διερεύνησε την πιθανή χρήση των πρεβιοτικών για την άμβλυνση των επιπτώσεων έλλειψης ύπνου (Can prebiotic supplementation mitigate sleep deprivation effects?).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε για σκοπούς πρακτικής εξάσκησης σε διάφορα νοσοκομεία (Royal Surrey County Hospital-Guildford, Royal Berkshire Hospital-Reading, Darrent Valey Hospital-Dartford) αλλά και σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας, σχολεία, γηροκομεία καθώς και με ασθενείς κατ’ οίκον οι οποίοι έχρηζαν διατροφικής αγωγής. Έχει επίσης λάβει μέρος σε πολλές ενημερωτικές παρουσιάσεις με θέμα τη διατροφή ασθενών με διαβήτη, καρδιοπαθών, υπέρβαρων αλλά και ασθενών με κατά πλάκα σκλήρυνση όπως και παιδιών.

Μετά την αποφοίτηση της εργάστηκε σε νοσοκομείο του ΝΗS (Queen Alexandra Hospital, Portsmouth) για δύο χρόνια όπου χειρίστηκε περιπτώσεις διατροφικής αγωγής, όπως και προγράμματα για τη διαχείριση του βάρους, του διαβήτη, της υπέρτασης και της υψηλής χοληστερόλης και διατροφικής υποστήριξης για τον υποσιτισμό/ ανεπάρκεια πρόσληψης πρωτεϊνών και ενέργειας. Έχει επίσης εμπειρία στις γαστρεντερολογικές παθήσεις (π.χ ευερέθιστο έντερο, κοιλιοκάκη, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, πεπτικό έλκος, εκκολπώματα, γαστρίτιδα) και στη διαχείριση αλλεργιών και δυσανεξιών.

Έχει εργαστεί και υποστηρίξει ασθενείς με καρκίνο (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία τους), με νευρολογικές ασθένειες, νεφροπάθεια, ασθενείς με παγκρεατίτιδα, νόσο του Chron’s και κολίτιδα, όπως και ασθενείς με οστεοπόρωση, άνοια, ορθοπεδικά και πνευμονολογικά προβλήματα αλλά και ασθενείς κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη θεραπεία εγκεφαλικού επεισοδίου.

Είναι συμβεβλημένη με το ΓΕΣΥ, μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου (CYDNA) και εγγεγραμμένη στο Health Care Professional Council (HCPC) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Accessibility Toolbar

UA-120070842-1