Φίλιππος Χριστοφορίδης

Δημήτρης Χριστοφίδης, Ποδίατρος / Ποδολόγος

ΠΟΔΙΑΤΡΟΣ / ΠΟΔΟΛΟΓΟΣ


Ο Φίλιππος Χριστοφορίδης είναι απόφοιτος Ποδιατρικής από το πανεπιστήμιο του Queen Margaret University of Edinburgh της Σκωτίας και απόφοιτος από το τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στο παρόν στάδιο, κάνει Μεταπτυχιακό στην Διαχείριση και Αντιμετώπιση διαβητικών ελκών από το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα τελευταία χρόνια ο Φίλιππος εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική στο Εδιμβούργο ως Ποδίατρος με κατεύθυνση στις δερματικές παθήσεις και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε περιστατικά με εκτεταμένες εισφρήσεις όνυχος, διαχείριση και αντιμετώπιση διαβητικών  ελκών,  περιλαμβανομένων και όλων των συναφή ποδιατρικών υπηρεσιών. Έχει εκτελέσει πολυάριθμες ονυχεκτομές με την μέθοδο Matricectomy and Winograd Procedure καθώς διετέλεσε επιβλέπων σε χειρουργεία όνυχος σε απόφοιτους ποδιατρικής.

Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια σχετικά με  επεμβατικές η συντηρητικές θεραπείες για μυρμηγκιές και άλλες συναφή δερματικές παθήσεις (verrucae needling, συντηρητικές και επεμβατικές θεραπείες σε ονυχομυκητιάσεις),  εμβιομηχανική σε αθλητικές παθήσεις, παιδιατρική ποδιατρική, προληπτικούς διαγνωστικούς ελέγχους καρκίνου του δέρματος, Kinesiology taping, Multiwave  Laser therapy καθώς και Medical Dry needling (ιατρικός βελονισμός). Επιπρόσθετα έχει ολοκληρώσει μια σειρά σεμιναρίων στο τομέα μικροχειρουργικής δέρματος από το Royal College of Medicine και  Royal College of General Practitioner  του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Φίλιππος έχει κάνει την πρακτική του άσκηση σε διαφορά δημόσια νοσοκομεία της Σκωτίας όπως NHS Lothian, Edinburgh (Inchkeith House Clinic, Royal Infirmary και Western General Hospital), NHS Greater Glasgow and Clyde (Louisa Jordan) και NHS Tayside (Arbroath).

Στα πλαίσια της νοσηλευτικής του πορείας, έχει εργαστεί στο δημόσιο νοσοκομείου της Αγγλίας, Norther Devon District Hospital NHS στο τμήμα Καρδιολογικής Εντατικής Μονάδας ως νοσηλευτικός λειτουργός . Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει διαφορά σεμινάρια προηγμένης εντατικής νοσηλευτικής και άλλα σχετικά με την μονάδα εντατική φροντίδας του ασθενούς. Επίσης έχει συνεργαστεί με διάφορες μονάδες φροντίδας στο παρελθoν για αντιμετώπιση διαβητικών ελκών και κατακλίσεων σε κλινήρης ασθενείς.

Accessibility Toolbar

UA-120070842-1