Δρ Σπυρίδων Ρεκατσίνας

Δρ Σπυρίδων Ρεκατσίνας, Πλαστικός Αισθητικός και Επανορθωτικός Λειτουργός

ΙΑΤΡΟΣ – ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ


Ο Δρ Ρεκατσίνας Σπυρίδων γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2009.

Εκπαιδεύτηκε στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Μονάδας Εγκαυμάτων του ΓΝ Λευκωσίας. Μετά την λήψη του τίτλου της ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής, υπηρέτησε ως ειδικός Πλαστικός Χειρουργός στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Στην συνέχεια εργάστηκε στην εταιρεία CosmeticDermaMedicine and AdvancedHair Clinic στην Αθήνα, στην οποία διετέλεσε αναπληρωτής επιστημονικός διευθυντής του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής. Από τον Απρίλιο του 2018 εώς και τον Σεπτέμβριο του 2021 εργάστηκε σαν Ιατρικός Λειτουργός Ά Τάξης στην  Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Μονάδας Εγκαυμάτων του ΓΝ Λευκωσίας.

Το 2016, κατόπιν εξετάσεων, έγινε μέλος της Ευρωπαικής Εταιρείας Πλαστικής Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής (Fellow of the European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery). Είναι επίσης μέλος της Ελληνικής και Κυπριακής εταιρείας Πλαστικής Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής.

Από το 2012 είναι εκπαιδευτής του διεθνούς προγράμματος ATLS (Advanced Trauma Life Support) του American College of Surgeons, ενώ ολοκληρώνει και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MRM (Master in Reconstructive Microsurgery) του Reconstructive Microsurgery European School με έδρα το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (Universitat Autonoma de Barcelona).

Έχει πληθώρα συμμετοχών και παρουσιάσεων σε διεθνή συνέδρια, καθώς και δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά.

Ο Δρ Ρεκατσίνας έχει μεγάλη εμπειρία τόσο στις αισθητικές, όσο και επανορθωτικές επεμβάσεις και θεραπείες της Πλαστικής Χειρουργικής.

Accessibility Toolbar

UA-120070842-1