Δρ Μάριος Αγαθαγγέλου

Δρ Μάριος Αγαθαγγέλου, Επεμβατικός Ακτινολόγος

ΙΑΤΡΟΣ – ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ


Ο Δρ. Αγαθαγγέλου  Μάριος γεννήθηκε στη Λευκωσία το1979 και μεγάλωσε στη Πάφο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το 2004.

Ακολούθως εξειδικεύτηκε στο Ακτινολογικό τμήμα του Γ.Ν.Α  Γ.Γεννηματάς Αθηνών σε όλο το  φάσμα της σύγχρονης ιατρικής απεικόνισης  καθώς και στις απεικονιστικά καθοδηγούμενες επεμβατικές πράξεις που αφορούν την θεραπεία διαφόρων παθήσεων, αποκτώντας τον τίτλο ειδικότητας της Ακτινοδιαγνωστικής το 2015. Παράλληλα, έγινε κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) εξειδίκευσης στην Επεμβατική Ακτινολογία το 2013 από την Ιατρική Σχολή του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιπλέον, ο Δρ. Αγαθαγγέλου Μάριος εκπαιδεύτηκε στην Επεμβατική Ακτινολογία και στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές υπό απεικονιστική καθοδήγηση στο King’s College Hospital NHS Trust, London, UK καθώς και στο Guy’s and St Thomas’ Hospitals NHS Trust, London, UK. Στη συνέχεια, υπηρέτησε σε έμμισθη θέση ως locum specialty doctor στο Barts Health NHS Trust, London, UK αποκομίζοντας μεγάλη εμπειρία στο NHS UK.

Στο παρελθόν, εργάστηκε για ένα χρόνο ως ιατρικός υπεύθυνος του Ψηφιακού Αγγειογράφου και του Ακτινολογικού Επεμβατικού Τμήματος  στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας». 

Ο Δρ. Αγαθαγγέλου Μάριος εξασκεί την ειδικότητα της Επεμβατικής Ακτινολογίας στο Νοσοκομείο Mediterraneo Hospital της Γλυφάδας και στο Mediterraneo First Care ως επιστημονικός υπεύθυνος του ιατρείου φλεβικών παθήσεων προσφέροντας τις πιο σύγχρονες, μη χειρουργικές, ενδοαγγειακές θεραπείες αντιμετώπισης των κιρσών και των ευρυαγγειών.

Ως Επεμβατικός Ακτινολόγος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ειδική εκπαίδευση στις επεμβατικές πράξεις αγγείων όπως η αγγειοπλαστική και το stenting στη περιφερική νόσο των αρτηριών. Επίσης εκπαιδεύτηκε στην τεχνική του εμβολισμού των ινομυωμάτων μήτρας, της κιρσοκήλης, τον χημειοεμβολισμό του καρκίνου του ήπατος και στις πιο σύγχρονες, υπο απεικονιστική καθοδήγηση, ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές θεραπείας του χρόνιου πόνου (οσφυαλγία, αυχεναλγία, πόνος στο γόνατο).

Μέλος Επιστημονικών Κοινοτήτων

  1. Ευρωπαϊκή Εταιρεία Επεμβατικής Ακτινολογίας (CIRSE)
  2. Ακτινολογική Εταιρεία Βορείου Αμερικής (RSNA)
  3. British Medical Council (GMC UK)
  4. Ελληνική Εταιρεία Επεμβατικής Ακτινολογίας
  5. Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος
  6. Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας (ESR)

Accessibility Toolbar

UA-120070842-1