Δρ Κωνσταντίνος Μαρίνος

Δρ Κωνσταντίνος Μαρίνος, Νευροχειρουργός - Ειδικός Ιατρός ΓεΣΥ

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ


Ο Δρ. Κωνσταντίνος Μαρίνος γεννήθηκε στη Λεμεσό και αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο Α το 2004. Ακολούθως εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλίας στην Λάρισα με πλήρη υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου.

Το 2012 μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή ξεκίνησε να εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού ως ασκούμενος Ιατρός. Η ειδίκευσή του ξεκίνησε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας στη Γενική Χειρουργική το 2013 στα πλαίσια προαπαιτούμενου χρόνου για τη Νευροχειρουργική  και ακολούθως το 2015 ξεκίνησε τη Νευροχειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μέχρι το 2018. Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στη Νευροχειρουργική το 2019 στη Β’ Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και απέκτησε τον τίτλο του ειδικού Νευροχειρουργού εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης. Μέχρι σήμερα διατηρεί συνεργασία με την Β’ Πανεπιστημιακή κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για διάφορα ερευνητικά προγράμματα. 

Στην περίοδο των χρόνων της ειδικότητάς του, εργάστηκε για δύο μήνες στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας σε εξειδικευμένα περιστατικά στην σπονδυλική στήλη αλλά και στους λοιπούς τομείς της Νευροχειρουργικής στο Royal North Shore Hospital Sydney Australia.

Το 2019 μετά από την επιτυχή συμπλήρωση εξετάσεων, απέκτησε το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα  στην Νευροχειρουργική από το European Association of Neurosurgical Societies EANS μετά από τετραετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους όγκους εγκεφάλου, παθήσεις σπονδυλικής στήλης, λειτουργική νευροχειρουργική, τραύμα εγκεφάλου και παθήσεις αγγείων εγκεφάλου. Λόγω του ενδιαφέροντός του στις παθήσεις νεογνών και παιδιών, το 2019 ξεκίνησε το τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον κλάδο της Παιδονευροχειρουργικής από το European Society of Pediatric Neurosurgery ESPN.

UA-120070842-1