Δρ Χρήστος Οικονόμου

Δρ Χρήστος Οικονόμου, Ειδικός Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Τραυματολόγος

ΙΑΤΡΟΣ – ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ


Ο  Δρ. Χρήστος Οικονόμου είναι Ειδικός Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Τραυματολόγος. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τορίνου Ιταλίας.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής στην Ελλάδα (2007-2013) εκπαιδευθείς στο τμήμα Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Αφού ολοκλήρωσε όλα τα προαπαιτούμενα της εκπαίδευσης του στην Ορθοπαιδική με βάση την ελληνική νομοθεσία, απέκτησε τον τίτλο της  ειδικότητας Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας τον Μάιο του έτους 2013.

Ολοκλήρωσε την εξειδίκευση του στην αποκατάσταση των  παθήσεων του γόνατος και του ισχίου καθώς και στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος στο Ηνωμένο Βασιλειο και στο διεθνώς αναγνωρισμένο Νοσοκομείο Robert Jones and Agnes Hunt Orthopaedic Hospital NHS Foundation Trust, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και στην  ελάχιστα επεμβατική χειρουργική αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου με ταχεία αποκατάσταση του ασθενούς (fast track surgery) εφαρμόζοντας διεθνώς αναγνωρισμένα πρωτόκολλα.

Διαθέτει πολυετή  εμπειρία σε νοσοκομεία του εθνικού συστηματος υγείας (NHS) του Ηνωμένου Βασίλειου. Εργάστηκε  στο Royal Shrewsbury Hospital κατά την περιοδο 2013-2014, και στο Robert Jones and Agnes Hunt Orthopaedic Hospital το οποίο θεωρείται κέντρο αναφοράς (Center of Excellence) στην θεραπεία και αποκατάσταση πληθώρας ορθοπαιδικών παθήσεων κατά την περίοδο 2014 – 2020. Διετέλεσε βασικός συνεργάτης του Lt.Col.Meyer κατά την περίοδο 2018 – 2020 και ήταν από τους βασικούς συντελεστές στην δημιουργία του εξειδικευμένου τμήματος αρθροπλαστικής γόνατος και ισχίου (Veterans Orthopaedic Service) για τα βρετανικά σώματα ασφαλείας στο Robert Jones and Agnes Hunt Orthopaedic Hospital όπου και εργάστηκε ως επιμελητής. Εργάστηκε  ως επιμελητής κατά την περίοδο 2020-2022 στο Νοσοκομειο Saint Bernard’s Hospital του Gibraltar όπου  διετέλεσε μεταξύ των άλλων καθηκόντων του υπεύθυνος του τμήματος παθήσεων σπονδυλικής στήλης.

Έχει διατελέσει Επισκέπτης Ιατρός στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και πιο συγκεκριμένα  στο Walter Reed National Military Medical Center στην Washington D.C, καθώς και σε πολλά  νοσοκομεία της Ευρώπης.

Διετέλεσε επίσημος Ιατρός της Eλληνικής Oμοσπονδίας Judo.

Υπήρξε εκπαιδευτής σε  Ιατρούς Γενικής Ιατρικής και σε ειδικευόμενους Ορθοπαιδικής του Ηνωμένου Βασιλείου και του Γιβραλτάρ.

Ασχολήθηκε ενεργά με την ερευνητική δραστηριότητα στην ειδικότητα του, ενώ έχει πραγματοποιήσει πληθώρα παρουσιάσεων σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια.

Διαθέτει δημοσιεύσεις και είναι ανεξάρτητος αξιολογητής-κριτής (Reviewer) σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Είναι μέλος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου (GMC).

 Ο Ιατρός ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα ορθοπαιδικών παθήσεων του άνω και κάτω άκρου, της σπονδυλικής στήλης με ιδιαίτερη έμφαση στις αθλητικές κακώσεις και στις παθήσεις του γόνατος εφαρμόζοντας ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές και πρωτόκολλα ταχείας αποκατάστασης του ασθενούς. Διατηρεί συνεχή επαφή με τα αντίστοιχα κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου. Στόχος  του είναι να παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες υγείας (evidence based) στα πρότυπα  του Ηνωμένου Βασιλείου και εφαρμόζοντας τις κατευθυντήριες συστάσεις (guidelines) των διεθνών επιστημονικών οργανισμών, με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια  του ασθενούς.

Accessibility Toolbar

UA-120070842-1