Άντρια Παναγή

Άντρια Παναγή - Λογοπαθολόγος / Λογοθεραπεύτρια

ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ – ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ


Η Άντρια Παναγή είναι κάτοχος πτυχίου (B.Sc) Λογοπαθολόγος – Λογοθεραπεύτρια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με πτυχιακή εργασία και έρευνα με τίτλο “Ο ρόλος της ακουστικο-λεκτικής θεραπείας στην μετεγχειρητική αποκατάσταση παιδιών με κοχλιακό εμφύτευμα”. 

Η Άντρια Παναγή έχει έντονη πρακτική δραστηριότητα, στο Κέντρο “Κλινική Λόγου και Ομιλίας” του Πανεπιστημίου σε άτομα με αρθρωτικές / φωνολογικές διαταραχές, αυτισμό, ΔΕΠΥ, απραξία, τραυλισμό, νοητική υστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες, διγλωσσία, επιληπτικές τάσεις και σύνδρομο Down. Όπως και στο “Κέντρο Αποκατάστασης Ασθενών με Αλτσχάιμερ και Άνοια” κυρίως σε περιστατικά ενηλίκων ατόμων με προβλήματα σίτισης, κατάποσης, δυσκολία καθαρισμού στοματικής κοιλότητας, αφασία, αλτσχάιμερ / άνοια, ήπια νοητική υστέρηση και εγκεφαλικά επεισόδια.

Είναι κάτοχος πιστοποιητικών Κυπριακής νοηματικής γλώσσας. Έχει παρακολουθήσει  πολλά σεμινάρια στον τομέα της Λογοθεραπείας με τα πιο κύρια για άτομα με, εγκεφαλική παράλυση, μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ και γλωσσική διαταραχή. Σίτιση – οι γεύσεις και η ανάπτυξη τους. Φάσμα του αυτισμού – επίδραση αισθητηριακών συμπτωμάτων στην διαδικασία μάθησης και καθημερινής λειτουργικότητας, κλινική εικόνα και διαταραχή συμπεριφοράς.

Η Άντρια έχει επαγγελματική εμπειρία σε νηπιαγωγεία με περιπτώσεις παιδιών με ειδικές ανάγκες για βοήθεια και εξάσκηση στην αυτοεξυπηρέτηση και σίτιση τους καθώς και στην αντιμετώπιση έντονων συμπεριφορών και φροντίδα, κυρίως εξασκώντας το επάγγελμα της Λογοπαθολόγου – Λογοθεραπέτριας.

Accessibility Toolbar

UA-120070842-1