Συμμετοχή στην έρευνα “PRICOV-19: Ποιότητα φροντίδας και ασφάλεια των ασθενών στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε περιόδους πανδημίας”

Εφαρμογή ΓεΣΥ

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι το ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο International Institute for Compassionate Care (www.symponesi.org)  με τον Δρ Νεόφυτου Στυλιανού, και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με τον Καθηγητή Ιατρικής Σχολής  Γεώργιο Σαμούτη λαμβάνουν μέρος στην πολυκεντρική Ευρωπαϊκή Έρευνα “PRICOV-19: Ποιότητα φροντίδας και ασφάλεια των ασθενών στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε περιόδους πανδημίας”.

H PRICOV-19 είναι μια μελέτη σε περισσότερες από 30 χώρες για την εκτίμηση του αντίκτυπου της πανδημίας COVID-19 στην οργάνωση της φροντίδας σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στη φροντίδα για όλους τους ασθενείς και τον αντίκτυπο στις διαφορετικές διαστάσεις της ποιότητας της φροντίδας. Είναι μια συνεργασία μεταξύ μιας ομάδας ερευνητών με συντονιστή την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Γάνδης (Βέλγιο).

Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους Προσωπικούς ιατρούς. Στην Κύπρο η έρευνα αναμένεται να αρχίσει εντός Ιανουαρίου 2021. Τα αποτελέσματα τόσο τα εγχώρια αλλά και συγκριτικά με άλλες χώρες θα ανακοινωθούν εκτός από διεθνή επιστημονικά περιοδικά, και στις δομές της ΠΦΥ για την βελτίωση της ποιότητας παροχής φροντίδας. 

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accessibility Toolbar

UA-120070842-1