Ο σημαντικός ρόλος της Βιταμίνης Δ στην πρόληψη και βέλτιστη αντιμετώπιση της λοίμωξης από COVID 19

Ο σημαντικός ρόλος της Βιταμίνης Δ στην πρόληψη και βέλτιστη αντιμετώπιση της λοίμωξης από COVID 19

English text follows.

Η επάρκεια βιταμίνης D συνδέθηκε με σημαντικά μειωμένο επίπεδο φλεγμονωδών δεικτών και υψηλότερα επίπεδα ανοσοκυττάρων στο αίμα, σε νέα έρευνα από τη σχολή ιατρικής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Οι ασθενείς με επαρκή επίπεδα βιταμίνης Δ είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν επιπλοκές και να πεθάνουν από το COVID-19, σύμφωνα με νέα μελέτη στις ΗΠΑ, ενώ ένας άλλος διαπίστωσε ότι μειώνει επίσης τα ποσοστά μόλυνσης.

Η επάρκεια της βιταμίνης Δ συνδέεται με σημαντικά μειωμένο επίπεδο φλεγμονωδών αγορών και υψηλότερα επίπεδα ανοσοκυττάρων στο αίμα, σε νέα έρευνα από τη σχολή ιατρικής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Τα υψηλότερα επίπεδα των λεμφοκυττάρων συνδέεται με την μείωση καταιγίδες κυτοκίνης – η απελευθέρωση των πάρα πολλών πρωτεϊνών στο αίμα πολύ γρήγορα – η οποία είναι ένας από τους τρόπους οι κορωνοϊού λοιμώξεις μπορεί να σκοτώσει.

Δείγματα αίματος για τη μέτρηση των επιπέδων βιταμίνης D ελήφθησαν από 235 ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με COVID-19 , εξήγησε η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS ONE.

Αυτοί οι ασθενείς παρακολουθήθηκαν για κλινικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της σοβαρότητας των μολύνσεών τους, είτε έχασαν τη συνείδησή τους, εάν είχαν δυσκολία στην αναπνοή έως το σημείο να υποξιαστούν ή εάν πέθαναν.

Σε ασθενείς ηλικίας άνω των 40 ετών, εκείνοι που είχαν επαρκή επίπεδα βιταμίνης Δ είχαν περισσότερες από 51% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τους ασθενείς που είχαν ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με τον Δρ Michael Holick, ο οποίος δημοσίευσε πρόσφατα μια άλλη μελέτη που διαπίστωσε ότι η επαρκής βιταμίνη Δ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο προσβολής του κοροναϊού κατά 54%, η βιταμίνη μπορεί επίσης να βοηθήσει ενάντια σε άλλους ιούς που επηρεάζουν την ανώτερη αναπνευστική οδό.


Patients with sufficient levels of vitamin D are less likely to experience complications and die from COVID-19, according to a new study in the US, while another has found it also reduces infection rates.

Read the full article in SkyNews website.

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accessibility Toolbar

UA-120070842-1