Το εύρος της βαρβαρότητας των πράξεών της Τουρκίας

Το εύρος της βαρβαρότητας των πράξεών της Τουρκίας

Την ώρα που η Τουρκία προσπαθεί να κάνει “μαθήματα” για την προστασία πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων, δημοσιεύονται εκθέσεις που δείχνουν το εύρος της βαρβαρότητας των πράξεών της.

Δύο παραδείγματα.
Το Παρατηρητήριο για Γενοκτονίες (Genocide Watch), το οποίο στελεχώνεται από πανεπιστημιακούς διεθνούς κύρους και πρώην κρατικούς αξιωματούχους, διαπιστώνει ότι η Τουρκία διαπράττει συστηματικά εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Βόρεια Συρία. Τα ευρήματα είναι αναντίλεκτα για τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία ενορχηστρώνει και καθοδηγεί φρικτά εγκλήματα κατά αμάχων πολιτών, όπως και ενέργειες που έχουν αποτέλεσμα τη μαζική διαφυγή Χριστιανών.

Το Αμερικάνικο ΥΠΕΞ δημοσιοποίησε έκθεση με την οποία διαπιστώνεται ότι “οι συνθήκες θρησκευτικής ελευθερίας στην Τουρκία παραμένουν ανησυχητικές, με τη διατήρηση περιοριστικών και παρεμβατικών κυβερνητικών πολιτικών που στρέφονται κατά της άσκησης θρησκευτικών τελετών και τη σημαντική αύξηση των περιστατικών βανδαλισμού και κοινωνικής βίας κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων.”

H πιο σκοτεινή περίοδος της ιστορίας των γενοκτονιών που διέπραξαν οι Τούρκοι-Οθωμανοί κατά των Χριστιανών, είναι πια καταγεγραμμένες σε ένα εξαιρετικό βιβλίο των Benny Morris and Dror Ze’evi, το οποίο εκδόθηκε μόλις πέρσι, το 2019, από το Harvard University Press.

Η ανοχή και η ατιμωρησία στη διεθνή πολιτική, αλλά κυρίως η διάθεση των θυμάτων να συμφιλιωθούν με τον νεο-οθωμανικό φασισμό, ενθαρρύνει και καθοδηγεί την Τουρκία σε συνέχιση αυτών των πρακτικών γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης.

Του Γεώργιου Κέντα

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accessibility Toolbar

UA-120070842-1