Η φυσική υγεία «ζωτικής σημασίας» για τις πιθανότητες ανάκτησης από τον Κορωνοϊό αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Άσκηση το σπίτι

Οι ηγέτες της υγείας των διαφόρων κυβερνήσεων έχουν πει ότι η κατάσταση της υγείας ενός ατόμου προτού μολυνθεί με το COVID-19 φαίνεται να διαδραματίζει έναν “κρίσιμο ρόλο” στον προσδιορισμό της τύχης τους, ενώ εκδίδουν νέες συμβουλές περιορισμού στο σπίτι.

Ο ευρωπαϊκός κλάδος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι τα ηλικιωμένα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη ή καρδιακή νόσο είχαν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο θανάτου από τον κορωνοϊό.

Οι αξιωματούχοι καλούν τους ανθρώπους να ασκούνται, να διατηρούν μια υγιεινή διατροφή και να σταματήσουν να πίνουν και να καπνίζουν.

Είπαν επίσης ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να σηκωθούν για τουλάχιστον τρία λεπτά κάθε ώρα για να μειώσουν την ώρα που κάθονται και να χρησιμοποιούν τις δουλειές του σπιτιού για να παραμείνουν ενεργοί.

Ο καθένας πρέπει να θέτει έναν καθημερινό στόχο, όπως 30 λεπτά δραστηριότητας μέσω διαδικτυακών μαθήματων, χορού και μουσικής στο σπίτι. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει λέει ο ΠΟΥ.

Επιπλέον, ο ΠΟΥ ανέφερε ότι οι ηλικιωμένοι εν γένει είναι σε «σημαντικό κίνδυνο ασθένειας», αλλά ότι βρίσκονται σε λιγότερο κίνδυνο όσοι είχαν κατά τη διάρκεια της ζωής τους έναν υγιεινό τρόπο ζωής – δείχνοντας ότι κάποιοι ηλικίας άνω των 100 είχαν ανακάμψει από το COVID-19.

Και ο Hans Henri Kluge, περιφερειακός διευθυντής της ΠΟΥ για την Ευρώπη, προειδοποίησε επίσης ότι οι νέοι δεν είναι “ανίκητοι” από τον ιό.

“Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ενήλικες διατρέχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών μετά τη μόλυνση από το COVID-19”, δήλωσε.

“Γνωρίζουμε ότι πάνω από το 95% των θανάτων εμφανίστηκαν σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. Επίσης γνωρίζουμε από αναφορές ότι οκτώ στους 10 θανάτους εμφανίζονται σε άτομα με τουλάχιστον μία υποκείμενη νοσηρότητα, ιδιαίτερα με καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση και διαβήτη , αλλά και μια σειρά υποκείμενων χρόνιων καταστάσεων.

“Όλοι οι ηλικιωμένοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων. Να θυμάστε ότι δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Αλλά πρόσθεσε ότι η ηλικία δεν είναι ο μόνος παράγοντας κινδύνου, λέγοντας: “Η ίδια η αντίληψη ότι το COVID-19 επηρεάζει μόνο τους ηλικιωμένους είναι γεγονός λάθος”.

“Με θετικό σημείωμα, υπάρχουν αναφορές ατόμων ηλικίας άνω των 100 ετών που είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο για το COVID-19 και από τότε έχουν κάνει πλήρη ανάκαμψη.”

«Γίνεται σαφές ότι οι πιο υγιείς πριν από την πανδημία διαδραματίζουν καίριο ρόλο.”

“Για όσους βρίσκονται σε καραντίνα ή εργάζονται από το σπίτι, είναι σημαντικό να διατηρούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής με καλή διατροφή, σωματική δραστηριότητα και να παραμείνουν μακριά από καπνό και αλκοόλ”.

Η φιλανθρωπική οργάνοση Charity We Are With You επίσης προειδοποίησε ότι η αυξημένη κοινωνική απομόνωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της βλαβερής κατανάλωσης αλκοόλ.

Η Laura Bunt, διευθύνουσα σύμβουλος στην φιλανθρωπική οργάνωση, δήλωσε: “Αυτές είναι πραγματικά δύσκολες στιγμές για όλους.”

“Η εμπειρία μας από τη συνεργασία με τους ανθρώπους για τη μείωση της ποσότητας αλκοόλ που καταναλώνουν δείχνει ότι η κοινωνική απομόνωση είναι ένας μεγάλος παράγοντας για το γιατί οι άνθρωποι μπορούν να πιουν περισσότερ”

“Σε συνδυασμό με το τεράστιο άγχος της ζωής μέσα από μια πανδημία, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να δούμε μια μεγάλη αύξηση των ανθρώπων που πίνουν περισσότερο αλκοόλ στο σπίτι.”

“Η επιβλαβής κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων”.

Πηγή: Sky News

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accessibility Toolbar

UA-120070842-1