Πώς να καθαρίσετε το τηλέφωνό σας για να προστατευθείτε από τον Κορωνοϊό

Πως να καθαρίσετε το κινητό σας τηλέφωνο

Ο κορωναϊός είναι εδώ και δεν δείχνει κανένα σημάδι ότι θα φύγει σύντομα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσετε τον εαυτό σας είναι να κρατάτε τα χέρια σας καθαρά και μακριά από το πρόσωπό σας, αλλά είναι δύσκολο να διατηρήσετε αυτή τη συνεχή επαγρύπνηση.

Κρατώντας το τηλέφωνο σας απολυμασμένο είναι ένας άλλος έξυπνος τρόπος για να κρατήσετε τα μικρόβια μακριά από τα δάχτυλά σας. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων θεωρούν το τηλέφωνό σας ως “επιφάνεια υψηλού αγγίγματος”, η οποία θα μπορούσε να γίνει μεταφορέας του ιού.

Αλλά για να καθαρίσετε το τηλέφωνό σας καλά δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Υπάρχουν όλα τα είδη των γωνιών και των κρημνών, λεπτό γυαλί και περίπλοκες προστατευτικές θήκες.

Τι απαγορεύεται

Οποιοδήποτε είδος υγρασίας που μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του τηλεφώνου σας. Η Apple συνιστά στους ανθρώπους να αποφεύγουν τη χρήση καθαριστικών ψεκασμού ή προϊόντων βαρέως τύπου.
Όχι λευκαντικά, όχι σπρέι αεροζόλ. Χρειάζεστε το τηλέφωνό σας να λειτουργεί, ακόμα κι αν το θέλετε καθαρό.

Επίσης – και αυτό είναι πιθανόν αυτονόητο – μην βυθίζετε το τηλέφωνό σας σε οποιοδήποτε υγρό, αντιβακτηριακό ή άλλο.

Τι επιτρέπεται

Χρησιμοποιήστε απαλό μαντηλάκι με ένα προϊόν που έχει 70 τοις εκατό ισοπροπυλική αλκοόλη. Η Apple συνιστά τα μαντηλάκια απολύμανσης Clorox. Επιπλέον ότι τα οικιακά απολυμαντικά που έχουν πιστοποιηθεί από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος είναι αποτελεσματικά.

Να φοράτε γάντια μίας χρήσης για να καθαρίσετε, και να πλύνετε καλά τα χέρια σας αφού τελειώσετε. Όπως το τηλέφωνό σας, τα επαναχρησιμοποιήσιμα γάντια ενδέχεται να φιλοξενούν σωματίδια ιού, καθιστώντάς τα αποτελεσματικά άχρηστα.


Και μην ξεχνάτε την θήκη του τηλεφώνου σας. Σκουπίστε την μέσα και έξω. Αφήστε την να στεγνώσει πριν την ξανατοποθετήσετε στο τηλέφωνό σας.
Μπορεί επίσης να σκεφτείτε να αλλάξετε λίγο τη συμπεριφορά σας. Η AT & T προτείνει να μοιράζεστε φωτογραφίες μέσω κειμένων αντί να δίνετε το τηλέφωνό σας σε άλλους και να χρησιμοποιείτε συσκευές όπως ακουστικά και τεχνολογία όπως το Bluetooth για να κρατάτε το τηλέφωνό σας μακριά από το πρόσωπό σας.

Γιατί;

Αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε όλη την ημέρα. Αυτή η έξαρση κινείται γρήγορα και η έρευνα είναι, από τη φύση της, αργή για να την προφθάσει. Ως αποτέλεσμα, δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο καιρό μπορεί να προσκολληθεί ο ιός σε μια επιφάνεια, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι “ώρες έως μέρες”.

Και τα τηλέφωνα είναι αρκετά λερωμένα. Μια μελέτη του 2017 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Germs βρήκε πλήθος βακτηρίων, ιών και παθογόνων παραγόντων σε 27 τηλέφωνα που ανήκουν σε εφήβους. Οι επιστήμονες έγραψαν ότι «υποθέτουν ότι αυτό μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην εξάπλωση λοιμωδών παραγόντων στην κοινότητα».

Πηγή: The New York Times

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accessibility Toolbar

UA-120070842-1