Συνέντευξη του Δρ Σαμούτη και Δρ Φλουρή για τη Θερμική Καταπόνηση στη Γεωργία των Εργαζομένων στα πλαίσια του προγράμματος HEAT-SHIELD

Μια ζωντανή συνέντευξη του Δρ Ανδρέα Φλουρή και του Δρ Γιώργου Σαμούτη για το πρόγραμμα HEAT-SHIELD, ένα ερευνητικό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Η συνέντευξη δόθηκε στο κανάλι AΝΤ1 στην Κύπρο στις 12 Ιουνίου 2018. Ο Δρ Φλουρής είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου FAME (www.famelab.gr), Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Άσκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Τεχνικός Διευθυντής το έργο HEAT-SHIELD. Ο Δρ Σαμούτης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Το έργο HEAT-SHIELD στοχεύει στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, δηλαδή της αύξησης της θερμοκρασίας στο χώρο εργασίας, στον εργαζόμενο πληθυσμό. Οι επιπτώσεις της έκθεσης στη θερμότητα περιλαμβάνουν την απώλεια παραγωγικότητας σε πολλές θέσεις εργασίας και το HEAT-SHIELD διερευνά το θέμα αυτό και την πρόληψή της σε διάφορους τομείς. Επιπλέον, η θερμική καταπόνηση ως αποτέλεσμα της αυξημένης θερμοκρασίας στο χώρο εργασίας δημιουργεί κινδύνους για την υγεία για τους εργαζόμενους της ΕΕ.

Για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων, το HEAT-SHIELD επικεντρώνεται στην παροχή στρατηγικών προσαρμογής για τις πέντε μεγάλες βιομηχανίες της ΕΕ και τους εργαζομένους της: κατασκευή, μεταφορά, τουρισμός και γεωργία. Μαζί, οι βιομηχανίες αυτές αντιπροσωπεύουν το 40% του ΑΕΠ της ΕΕ και το 50% του εργατικού της δυναμικού. Έτσι, διασφαλίζοντας την υγεία του εργατικού δυναμικού, μπορούμε επίσης να προστατέψουμε την οικονομία μας από τις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Το πρόγραμμα HEAT-SHIELD χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020 βάσει της συμφωνίας επιχορήγησης αριθ. 668786.

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Accessibility Toolbar

UA-120070842-1